Imádta Budapestet Miss Ghana

Nemcsak szép, okos is

[Kail] publikálva: 2017-11-28 10:24:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Margaret Mwintuur Deryt ősszel koronázták meg az Egyenlítő közelében fekvő nyugat-afrikai ország szépségkirálynőjének, Miss World Ghanának. Most Magyarországon járt udvarhölgyeivel, illetve a szépségversenyt szervező cég vezetőivel.


Kitűnően érzik magukat Magyarországon, nagyon vendégszeretőnek és kedvesnek találják a magyarokat, gyönyörűnek a várost – mesélték. Jártak a budai Várban, a Parlamentben, de voltak a debreceni egyetemen is, ahol sok honfitársuk tanul és ahol Gelencsér Tímeával, Miss World Hungary-vel közösen tartottak előadást. Magyarországon több mint 150 ghánai diák tanul, az ő életükben hatalmas esemény volt a szépségkirálynő itteni útja. A szépséges ghánai delegáció tagjai kipróbálták a Rudas Gyógyfürdőt, ettek magyar ételeket és odáig voltak a gulyásért. Részt vettek fotózáson és filmforgatáson is, az utóbbi helyszíne a budai rakpart és a Középsuli filmsorozat irodái voltak. Margaret ennek a népszerű internetes filmsorozatnak az egyik epizódjában lesz majd látható.  Elárulta, hogy izgalmasnak találta és imádta a filmezést, pedig – ki hinné ezt egy királynőről? – kicsit izgulós. Aztán jött a Hősök tere, és el is repült az itteni hosszú hétvége.

Miss Ghána és Miss Magyarország kapcsolata úgy kezdődött, hogy Gelencsér Tímeát meghívták a Miss World Ghana választásra. Így a mostani uralkodónői vizit valójában egy viszontlátogatás. Magyarország nemrégiben nyitott nagykövetséget Accrában, a magyar szépségkirálynő ottani útján a külképviselet, illetve a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) vendégszeretetét is élvezhette, mint ahogy Miss Ghana vendéglátója is a HTCC központja Budapesten. A két szépség közös programjai a közeledést szolgálják – a turisztikai és üzleti kapcsolatok lehetőségeire hívják fel a figyelmet. Néhány nap múlva Ghána is nagykövetséget nyit Budapesten és üzletemberek találkozójára is sor kerül.

Ghána szépségkirálynője, aki épp a múlt héten szerzett diplomát szociológiából, hazájában is komoly projektekben vesz részt – főleg az oktatás, a higiénia népszerűsítése, az egészségügy területén. Ugyanezt a három nagy kihívást tartja prioritásának a ghánai szépségversenyeket is jegyző Exclusive Events Ghana rendezvényszervező, PR és marketing cég egyik főnöke, Khadija Patty is, aki aki valamikor szintén Miss Ghana volt és a mostani első, illetve második udvarhölggyel közösen kísérte el a jubileumi, 60. Miss World Ghana választás győztesét hazánkba. Mint elmondta, az idei versenyen partnerük volt az accrai magyar nagykövetség is, együtt döntöttek a mostani utazásról, melynek célja egymás kultúrájának megismerése. Akár olyan szinten is, hogy tudják: mit esznek, mivel foglalkoznak, mit viselnek a nők egymás országában. Aztán, ha hazamennek, mindezt elmesélik. Kedvet csinálnak ahhoz, hogy mások is ellátogassanak ide. Vigyázz, Magyarország! – tréfálkozott. Meg fognak rohanni a ghánai turisták. És remélhetően Ghánát is a magyarok – tette hozzá. Az egykori Aranypart barátságos, biztonságos ország, tele látnivalókkal. A partvidékén körülbelül 30 rabszolgavár van, az egykori erődítmények és kastélyok, az asantik hagyományos építményei az UNESCO világörökségének részei.

A Miss Ghana alapítvány olyan problémák megoldásában igyekszik szerepet vállalni az afrikai országban, mint például a  gyerekhalandóság visszaszorítása, ahol ma még nagyon rosszak a mutatók. A kormánnyal és szponzorokkal közösen kórházat hoznak létre az északi országrészben, most egyebek mellett ezért folytatnak gyűjtést – mesélte Khadija Patty, aki az alapítványt is igazgatja. Ugyancsak fontosnak tartják a lányok oktatáshoz jutását, a szülők meggyőzését, hogy küldjék a lányaikat iskolába. Mert ma még Ghánában a fiúk sokkal tanultabbak, mint a lányok. Ennek oka az is, hogy sok családnak nincs pénze oktatásra, ezért ehhez is támogatókat keresnek – olyan embereket, akik az iskolába járáshoz szükséges havi 30 angol fontot biztosítanák egy-egy diáklánynak. A harmadik fontos terület, amivel foglalkoznak, a környezetvédelem és a közegészségügy, a higiéniai helyzet, a tisztaság, az újrafelhasználás. Megtanítani az embereket arra, hogy kevesebb műanyagot használjanak. Nagyok a gondok itt is, ezeken a helyi és a központi kormányzat segítségével próbálnak javítani. Mert higiéniával egy sor betegség megelőzhető. Közvetve pedig a gazdaság is növelhető. Miss Ghána így egyebek mellett a közegészségügy arca is, kampányokban vesz részt, járja az utcákat, biztatja az embereket arra, hogy tartsák tisztán a környezetüket.

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Sikít a paradicsom
Sírnak a növények is, ha bántják őket
PÉNZTÁRCA
Máshogy nem vészelnék át
Így segítik most az utazásszervezőket
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Mi van most az Adrián?
Egy magyar recepciós mesél
RECIKLI
Világklasszis hegyi futó egy lapos országból
Szabó Sándorral kihívásokról, veszélyekről és rajongásról.

Itt jártunk: Uganda

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.05.17. 18:35 Világszám - Inforádió
Ecuador I.
2024.05.18. 10:05 Világszám - Inforádió
Ecuador II.
2024.05.19. 10:35 Világszám - Inforádió
Ecuador I. ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--